Η ιστορία μας

Tο ‘HARRY’S SPOT cafe’ θεωρείται μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες εταιρικές επωνυμίες στον κλάδο της καφεστίασης και ένα από τα πιο γνωστά στέκια των φοιτητών, και όχι μόνο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αφετηρία της επιτυχημένης μας πορείας ήταν το 1995, όταν το πρώτο ‘HARRY’S SPOT cafe’ ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αλ.Σβώλου 52, στον ίδιο χώρο που μέχρι τότε αποτελούσε κάβα της ποτοποιίας ‘ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε’.

Μία από τις βασικές παραμέτρους της πρωταρχικής ιδέας για τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος ‘HARRY’S SPOT cafe’ ήταν η ανάγκη για τη δημιουργία μιας καφετέριας που θα λειτουργούσε εστιάζοντας στις ανάγκες των φοιτητών και της νεολαίας, δεδομένης της κοντινής απόστασης από την πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη περίοδο της λειτουργίας το πρώτο κατάστημα ‘HARRY’S SPOT cafe’ κατάφερε να προσελκύσει πλην της φοιτητικής κοινότητας και ένα ευρύτερο κοινό κάθε ηλικιακής ομάδας. 

Πλέον είναι χαραγμένο στο μυαλό και στην καρδιά πολλών γενεών που συνεχίζουν να προσέρχονται στο ‘HARRY’S SPOT cafe’ για να παίξουν τα αγαπημένα τους επιτραπέζια και να θυμηθούν τα ανέμελα φοιτητικά τους χρόνια.

Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται και στο ταξίδι μας προστίθενται συνεχώς νέοι που μαθαίνουν να αγαπούν τα επιτραπέζια παιχνίδια, δένονται μεταξύ τους και δημιουργούν αναμνήσεις ζωής.

harrys spot κατάστημα

Η πρωτοπορία και η καινοτόμος ιδέα να εξοπλιστεί η καφετέρια με επιτραπέζια παιχνίδια αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του ‘HARRY’S SPOT cafe’, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της καινοτομίας και της συνολικής λειτουργίας της καφετέριας από το τηλεοπτικό δίκτυο ΕΡΤ-3 αλλά και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα από άλλες βαλκανικές χώρες.

Το ‘HARRY’S SPOT cafe’ υπήρξε από τα πρώτα καταστήματα καφέ που διέθετε προτζέκτορες για προβολή αγώνων το 1995 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές το 2000 για να εξυπηρετεί το κοινό.

Έκτοτε, η συνέχεια του ‘HARRY’S SPOT cafe’ ήταν το ίδιο δημιουργική καθώς εγκαινιάστηκε και η δεύτερη καφετέρια ‘HARRY’S SPOT cafe’ στην Αγγελάκη 8 το 2013.

Σταδιακά, τη σκυτάλη πήρε η δεύτερη γενιά με τη Ρεβέκκα και τον Γρηγόρη να λειτουργούν τα καταστήματα με την ίδια αγάπη και τεχνογνωσία τηρώντας απαρέγκλιτα τις υψηλές προδιαγραφές που υιοθετήθηκαν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας.

Το ‘HARRY’S SPOT cafe’  έχει επιδείξει έντονη κοινωνική δράση με δωρεά επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Ψυχιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου,πραγματοποιώντας bazaar για το  ‘Χαμόγελο του Παιδιού’,καθώς και έχει στηρίξει δράσεις και σεμινάρια οργανισμών νεολαίας όπως το InfinityGreece και πολλούς φοιτητικούς συλλόγους με παροχή προϊόντων και οικονομική ενίσχυση.

Αυτό που αποτελεί για εμάς την καλύτερη ανταπόδοση των προσπαθειών μας είναι το γεγονός ότι επισκέπτονται σήμερα τις καφετέριες μας οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, οι οποίοι  ως φοιτητές «στέγασαν» τις φοιτητικές τους ανησυχίες και τις όμορφες στιγμές τους στους χώρους του πρώτου καταστήματος ‘HARRY’S SPOT cafe’.

Οι συνεργάτες μας