Η ιστορία μας | Harry's Spot
Harry's Spot

Η ιστορία μας

Tο Harry’s Spot θεωρείται μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες εταιρικές επωνυμίες στον  κλάδο της καφεστίασης και ένα από τα πιο γνωστά στέκια των φοιτητών, και όχι μόνο, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Αφετηρία της επιτυχημένης μας πορείας ήταν το 1995, όταν το πρώτο Harry’s Spot ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αλ.Σβώλου 52, στον ίδιο χώρο που μέχρι τότε αποτελούσε «κάβα» της ποτοποιίας Τσιλιγκαρίδη Α.Β.Ε.Ε.

Μια από τις βασικές παραμέτρους της πρωταρχικής ιδέας για την δημιουργία της πρώτου καταστήματος  «Harry’s Spot Cafe», ήταν η ανάγκη για την δημιουργία μιας καφετέριας που θα λειτουργούσε εστιάζοντας στις ανάγκες των φοιτητών και της νεολαίας, δεδομένης της κοντινής απόστασης από την πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη περίοδο της λειτουργίας το πρώτο κατάστημα Harry’s Spot κατάφερε να προσελκύσει πλην της φοιτητικής κοινότητας και ένα ευρύτερο κοινό κάθε ηλικιακής ομάδας.

harrys spot κατάστημα

Η πρωτοπορία και η καινοτόμος ιδέα να εξοπλιστεί η καφετέρια με επιτραπέζια παιχνίδια αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Harry’s Spot, με αποκορύφωμα την παρουσίαση της καινοτομίας και της συνολικής λειτουργίας της καφετέριας από το τηλεοπτικό δίκτυο ΕΡΤ-3 αλλά και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα από άλλες βαλκανικές  χώρες.

Το Harry’s Spot υπήρξε από τα πρώτα καταστήματα καφέ που διέθετε προτζέκτορες για προβολή αγώνων το 1995 και ηλεκτρονικούς υπολογιστές το 2000 για να εξυπηρετεί το κοινό.

Έκτοτε, η συνέχεια του Harry’s Spot ήταν το ίδιο δημιουργική καθώς εγκαινιάστηκε και η δεύτερη καφετέρια Harry’s Spot στην Αγγελάκη 8 το 2013. Σταδιακά, την σκυτάλη πήρε η δεύτερη γενιά η οποία συνεχίζει να λειτουργεί τα καταστήματα με την ίδια αγάπη και τεχνογνωσία τηρώντας απαρέγκλιτα τις υψηλές προδιαγραφές που υιοθετήθηκαν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας.

Το 2011 η εταιρεία μετονομάστηκε σε ‘ΑΦΟΙ Γ.ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗ Ο.Ε’ ,με τον Γρηγόρη και τη Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδη να αναλαμβάνουν ενεργά την διαχείριση των Harry’s Spot, ακολουθώντας τις αρχές που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους, γνωστό επιχειρηματία της πόλης.

Το Harry’s Spot έχει επιδείξει έντονη κοινωνική δράση με δωρεά επιτραπέζιων στην Ψυχιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου, στο Χαμόγελο του Παιδιού καθώς και έχει στηρίξει δράσεις και σεμινάρια οργανισμών νεολαίας όπως το InfinityGreece με παροχή προϊόντων.

Αυτό που αποτελεί για εμάς την καλύτερη ανταπόδοση των προσπαθειών μας είναι το γεγονός ότι επισκέπτονται σήμερα τις καφετέριες μας οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, οι οποίοι  ως φοιτητές «στέγασαν» τις φοιτητικές τους ανησυχίες και τις όμορφες στιγμές τους στους χώρους του πρώτου καταστήματος Harry’s Spot.

Οι συνεργάτες μας