5 επιτραπέζια που ΟΛΟΙ έχουμε λιώσει με τις ώρες!

επιτραπέζια harrys spot δωρεάν

Όλοι έχουμε εκείνον τον φίλο με τα ψαγμένα επιτραπέζια που ξέρει απ’έξω όλους τους κανόνες και τις υποσημειώσεις των κανόνων. Αν δεν ξέρεις για ποιον τύπο μιλάμε, μάλλον εσύ είσαι αυτός!

Πέρα όμως από τα “ψαγμένα”, υπάρχουν επιτραπέζια είτε με χαρτιά, είτε με πιόνια που μας μεγάλωσαν ή ακόμα μεγαλώνουμε μαζί τους.

Ας δούμε τα 5 επιτραπέζια που έχουμε ΛΙΩΣΕΙ!

#5  Το κλασικό παιχνίδι λέξεων Scrabble!

Έχουμε ξοδέψει ώρες ατελείωτες με φίλους σε σπίτια και στο #HarrysSpot να ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λέξη! Πώς δημιουργήθηκε όμως το Scrabble;

scrabble-harrys-spot-thessaloniki-board-games
Έχουμε ξοδέψει ώρες ατελείωτες με φίλους σε σπίτια και στο #HarrysSpot να ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λέξη!

Το Scrabble (ελληνιστί: σκραμπλ) είναι πνευματικό τέκνο ενός Αμερικανού αρχιτέκτονα, του Άλφρεντ Μόσερ Μπατς, ο οποίος, το 1931, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που θα συνδυάζει γνώση και τύχη. Η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, που ονομαζόταν Λεξικό, είχε μόνο γράμματα, ενώ ο πίνακας πάνω στον οποίο τοποθετούνται οι λέξεις προστέθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Οι πρώτες προσπάθειες του Μπατς για υλοποίηση της ιδέας του από κάποια εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών απέτυχε. 

Έτσι, αποφάσισε να κατασκευάσει μερικά αντίγραφα του παιχνιδιού τα οποία άρχισε να μοιράζει και να πουλάει μόνος του σε γνωστούς και φίλους. Τελικά ο Μπατς εγκατέλειψε την ιδέα του παιχνιδιού το οποίο ξεχάστηκε μέχρι το 1948. Τότε κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση, με μικρές μετατροπές, τις οποίες είχε επιμεληθεί ο επιχειρηματίας Τζέιμς Μπρούνοτ. Μαζί με την απόφασή του να αναλάβει τη μαζική παραγωγή του παιχνιδιού, ο Μπρούνοτ αποφάσισε και για το καινούργιο του όνομα: Σκράμπλ.

#4 Μεγαλώσαμε με το Φιδάκι!

Ήταν από τα πρώτα επιτραπέζια που παίξαμε και συνήθως το συναντούσαμε σε “megamix” επιτραπέζια, τύπου 1000+1 επιτραπέζια! Οι σχετικά απλοί κανόνες του, το έχουν κάνει must για παρέες που “βαριούνται” και θέλουν κάτι γρήγορο. Για να δούμε όμως λίγη ιστορία πάνω στο φιδάκι! Όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι, η Βρετανία τρομοκρατούσε και λήστευε από την Ινδία ό,τι καλό παρήγαγε. 

Φυσικά θα το βρείτε στο #HarrysSpot μαζί με όλα τα κλασικά επιτραπέζια!

Το «φιδάκι» ήταν ένα από αυτά. Στην Ινδία ήταν γνωστό ως Vaikuntapaali ή Paramapada Sopanam που σημαίνει «η σκάλα προς τη σωτηρία». Σίγουρα αυτή η «σωτηρία» είχε να κάνει με τον Ινδουισμό και τα φίδια αντιπροσώπευαν τους πειρασμούς. Μόνο που στην αρχική έκδοση αν έπεφτες σε κεφάλι φιδιού δεν θα πήγαινες απλά μερικά τετράγωνα πίσω αλλά πέθαινες και έπρεπε να ξαναγυρίσεις στην αρχή του ταμπλό. Το Vaikuntapaali ήθελε να τονίσει πως ακόμα και μια επιτυχημένη ζωή μπορεί να καταστραφεί σε δευτερόλεπτα απλά με μια λάθος επιλογή. 

Φυσικά θα το βρείτε στο #HarrysSpot μαζί με όλα τα κλασικά επιτραπέζια!

#3 Θέλετε να παίξουμε TICHU;

Μπήκε στη ζωή μας πριν λίγα χρόνια. Πλέον είναι must σε όλα τα πανεπιστήμια στη χώρα μας και ένας τρόπος γνωριμίας και κοινωνικοποίησης. Είναι ανταγωνιστικό χαρτοπαιγνίο που συνδυάζει τύχη, απομνημόνευση και ικανότητα. Δημιουργήθηκε το 1991 από τον Urs Hostettler και εκδίδεται από την γερμανική εταιρία Fata Morgana. Tο παιχνίδι παίζεται πολλά χρόνια σε διάφορες παραλλαγές στην Κίνα. Είναι ένας συνδυασμός από κουμ-καν, πόκερ και μπριτζ. 

Στο #HarrysSpot το αγαπάμε και μάλιστα διοργανώνουμε και τουρνουά με μεγάλα χρηματικά έπαθλα!

Παίζεται σε διάφορες παραλλαγές, με διαφορετικά ονόματα, ωστόσο αυτές που έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα είναι το Τίτσου, το Τρίτσου και το Τιεντσίν, που είναι ουσιαστικά το ίδιο παιχνίδι με διαφορετικό αριθμό παικτών, συγκεκριμένα 4, 3 και 6 παίκτες, αντίστοιχα. Παίζεται πάντα με δύο ομάδες, και στόχος είναι η κάθε ομάδα να μαζέψει περισσότερους πόντους παίζοντας στρατηγικά. Το πιο συνηθισμένο όριο που πρέπει να φτάσει μια ομάδα για να κερδίσει το παιχνίδι, είναι οι 1000 πόντοι. 

Στο #HarrysSpot το αγαπάμε και μάλιστα διοργανώνουμε και τουρνουά με μεγάλα χρηματικά έπαθλα!

#2 UNO ή αλλιώς η πιο “κουλ” Αγωνία!

Είπες UNO; Νομίζω πως δεν είπες άρα τράβα 2 κάρτες! Πόσες φορές έχουμε ζήσει αυτή τη στιχομυθία; Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τελειώσουν οι κάρτες που κρατούν οι παίκτες στα χέρια τους. Νικητής είναι ο πρώτος που θα απαλλαγεί από όλες τις κάρτες. Τότε, οι υπόλοιποι παίκτες θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερους πόντους στα χέρια τους. Όμως όταν φτάσεις στη 1 κάρτα πρέπει να πεις UNO! 

Στο #HarrysSpot θα βρεις πάντα μία τράπουλα να σε περιμένει για να λιώσεις με τους φίλους σου!

Είμαστε σίγουροι πως το παίζουμε λάθος στην Ελλάδα καθώς το έχουμε προσαρμόσει στην ελληνική “Αγωνία” όμως έτσι μας αρέσει! Ως UNO πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 1971 και κατευθείαν γνώρισε μεγάλη επιτυχία! Δυνατό του “ατού” είναι τα έντονα χρώματα που έχει και ο ανταγωνιστικός του χαρακτήρας που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους! 

Στο #HarrysSpot θα βρεις πάντα μία τράπουλα να σε περιμένει για να λιώσεις με τους φίλους σου!

Δες όλα τα επιτραπέζια που υπάρχουν στο Harry’s Spot με ένα πάτημα!

#1 Monopoly ή αλλιώς πώς να μην ξαναμιλήσεις με την παρέα σου

Ίσως το κορυφαίο “σύνθετο” επιτραπέζιο καθώς συνδυάζει τύχη, λογική και σωστό timing. Αυτό που το κάνει όμως να ξεχωρίζει είναι ο ανατρεπτικός του χαρακτήρας και πως αλλάζουν οι ισορροπίες από τη μια στιγμή στην άλλη. Βέβαια αν είσαι ο τραπεζίτης αλλάζεις εσύ τις ισορροπίες όπως θες. Τι όχι;

Στο #HarrysSpot το έχουν παίξει αρκετές χιλιάδες κόσμου και έχουμε δει επικούς καβγάδες μεταξύ των παιχτών!

Οι παίκτες συμμετέχουν σε έναν κόσμο οικονομικών συναλλαγών, δολοπλοκίας με σκοπό να αποκτήσουν πλούτο μέσω οικονομικών δραστηριοτήτων. Το παιχνίδι περιλαμβάνει αγορά και ενοικίαση ιδιοκτησιών με χρήματα του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτες περιφέρονται διαδοχικά στο ταμπλό, σύμφωνα με την κάθε ζαριά. 

Το παιχνίδι παίρνει την ονομασία του από τον όρο “μονοπώλιο”, την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης. Σύμφωνα με την εταιρεία που εκδίδει το παιχνίδι, από τότε που ο Τσαρλς Ντάροου το πατένταρε το 1935, το έχουν παίξει περίπου 750 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας το έτσι “το μεγαλύτερο σε αριθμό παικτών (εμπορικό) επιτραπέζιο στον κόσμο.” Στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, όμως, είχε καταγραφεί πιο νωρίς, το 1999, όπου οι στατιστικές της εταιρείας ανέφεραν ότι ο αριθμός παικτών άγγιξε τα 500 εκατομμύρια.

Στο #HarrysSpot το έχουν παίξει αρκετές χιλιάδες κόσμου και έχουμε δει επικούς καβγάδες μεταξύ των παιχτών! Όμως είναι αρκετά διασκεδαστικό και αυτή τη στιγμή που γράφονται οι ακόλουθες γραμμές θα θέλαμε να παίξουμε! Αρκεί να είμαι εγώ ο τραπεζίτης, έτσι; 😛

Έχεις να προτείνεις διαφορετική λίστα; Στείλε μας το άρθρο σου και δες το δημοσιευμένο στο blog του Harry’s Spot!