Εύκολες σπιτικές βάφλες ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΦΙΕΡΑ, αν μπορείς να αντισταθείς στις δικές μας

Είσαι σπίτι και λογικά ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο να φτιάξεις βάφλες, δε πειράζει που είναι 5 το βράδυ. Δεν πειράζει που δεν έχεις βαφλιέρα (ναι υπάρχει και πάλι τρόπος). ΣΗΚΩ λοιπόν από καναπέδες, ντιβάνια και κρεβάτια και ήρθε η ώρα να γίνεις ο Πετρετζίκης της κουζίνας σου, φτιάχνοντας βάφλες χωρίς βαφλιέρα.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Πήγαινε στην κουζίνα (oh you don’t say).

Για αρχή θα πρέπει να φτιάξεις το μείγμα βάφλας. 

Τι θα χρειαστείς από υλικά;

  • 60γρ. βούτυρο
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 3 βανίλιες (προαιρετικά)
  • 3 αυγά
  • 125 ml γάλα
  • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν (ΟΧΙ ΜΠΕΙΚΟΝ)

Πάμε στην εκτέλεση τώρα. Τι θα πρέπει να έχεις:

  • Αντικολλητικό τηγάνι (αν έχεις τηγάνι τύπου γκριλ είναι ακόμα καλύτερα)
  • βούτυρο
  • μια σπάτουλα
  • το μείγμα για βάφλες ( You don’t say vol.2)
βάφλες
  1. Αλείφεις το αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο (όχι λάδι) χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και το αφήνεις να ζεσταθεί το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίξε μισό φλιτζάνι από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού και άστο να απλωθεί λίγο κυκλικά.
  3. Άφησε τη βάφλα να ψηθεί για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και με τη σπάτουλα γύρισε την ανάποδα για ακόμα 4 λεπτά. πρόσεξε να μην πιέσεις τη βάφλα γιατί θα γίνει σαν…. τηγανίτα. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμη να τη γυρίσεις όταν δεις τις άκρες να φαίνονται τραγανές.
  4. Συνέχισε κανονικά την διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα. Για να κρατήσεις ζεστές τις βάφλες σου αλλά παράλληλα τραγανές, μπορείς να τις βάλεις στους 50 βαθμούς στο φούρνο αλλά φυσικά στον αέρα (όχι να κρέμονται στον αέρα ΠΡΟΦΑΝΩΣ).

Αν τώρα προτιμάς να μη λερώσεις την κουζίνα σου, στο Harry’s Spot (Αγγελάκη 8) θα σε περιμένει πάντα μια ζεστή βάφλα με παγωτό (πείνασα). Τσέκαρε και τα άλλα προϊόντα που διαθέτουμε!